Scootmobiel Midden-Drenthe

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Midden-Drenthe? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bekijkt u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €650,00 en €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort of Inca.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (december 2023) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€12,16 – €19,43 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Dixie EMC
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Midden-Drenthe

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn verwachtingen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Midden-Drenthe. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €590,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €4550.

Tips van de expert december 2023

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Midden-Drenthe is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in de bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten onderscheiden zich fors op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen hebben een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga direct proefrijden in Midden-Drenthe en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een oprijplaat & een beschermhoes. De instap-modellen zijn er al vanaf €545,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.300,00. In de bijgaande tabel vind u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km7 km/u€600
Gemiddeld320 – 25 km10 km/u€1850
Geavanceerd460 km15 km/u€4200
Luxueus470 km21 km/u€7.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Midden-Drenthe
scootmobiel-kopen-midden-drenthe

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Midden-Drenthe. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Zowel telefonisch (0593539222), e-mailen (gemeente@middendrenthe.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Zie ook www.middendrenthe.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Midden-Drenthe zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Midden-Drenthe
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u populaire bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Dixie EMC40 km6,4 km/u€ 5.000
Practicomfort R22 XL24 km6 km/u€ 1.130
Excel Navigator 3 Compact50 km15 km/u€ 5.586
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Schema met populaire modellen december 2023

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Midden-Drenthe. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is de beste optie om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Midden-Drenthe) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u rustig een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is cruciaal. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als ebay.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Midden-Drenthe gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,95 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Midden-Drenthe.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie