Scootmobiel Elp

Zoekt u een goede scootmobiel in Elp? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg treft u nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €700,00 tot wel €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Drive en Revatak.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9442
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€12,16 – €19,43 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Travelux Squizz
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Elp

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Elp. Veel info vind u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €580,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1575,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken is te koop vanaf €4650.

Aankooptips maart 2023

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder treft u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Elp neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots onderscheiden zich behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Elp en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten worden gebaseerd op de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een autolift & mandjes en tassen. De aantrekkelijkste scoots starten bij €510,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.000,00. In de tabel hieronder communiceren wij de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 6 km/u€650
Standaard320 – 25 km11 km/u€2000
Uitmuntend435 km17 km/u€2900
Luxueus485 km22 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Elp
scootmobiel-kopen-elp

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Midden-Drenthe. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Bij vragen kunt u bellen (0593539222), als per mail (gemeente@middendrenthe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Bezoek ook www.middendrenthe.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Elp zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Elp
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u populaire aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een schema met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Squizz10 km6 km/u€ 1.132
Shoprider 7a14 km5 km/u€ 1.497
RvS van Seenus CTM 73755 km12 km/u€ 6.100
Vermeiren Ceres 332 km10 km/u€ 2.572
Overzicht met populaire scoots maart 2023

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Elp. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Elp) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Elp behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 per maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Elp.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (tevens in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie