Scootmobiel Witteveen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Witteveen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer zorgeloos op pad. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven variëren tussen €700,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Vermeiren en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9439
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€12,16 – €19,43 per uur
Populair merkPride Maxima 4
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Witteveen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Witteveen. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €840,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2425,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €4500.

Aankooptips maart 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Witteveen neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en is gemakkelijk op te bergen. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten verschillen fors als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Witteveen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen hebben te maken met de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en randproducten als een alarmsysteem & een bagagemand. De voordeligste voertuigen beginnen bij €530,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €6.300,00. In het onderstaande overzicht treft u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7,5 km/u€600
Prima315 km10 – 12 km/u€1800
Gevorderd450 km16 km/u€2900
Luxe480 km+20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Witteveen
scootmobiel-kopen-witteveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Vragen? Dat kan telefonisch (0593539222), als per mail (gemeente@middendrenthe.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Bezoek ook www.middendrenthe.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Witteveen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Witteveen
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder bekijkt u een aantal bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een lijstje met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Shoprider gk410 km5 km/u€ 1.295
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
Practicomfort Beaufort 1031 km10 km/u€ 1.595
Overzicht met populaire scoots maart 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Witteveen. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Witteveen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende merken werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Om die reden is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Witteveen behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Witteveen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie