Scootmobiel Garminge

Wilt u een goede scootmobiel in Garminge? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker en kunt u weer gaan waar u wilt. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg vind u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €550,00 tot wel €5.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€12,16 – €19,43 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider gk9 opvouwbaar
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Garminge

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn wensen?Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Garminge. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €710,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €3150.

Keuzeadvies maart 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Garminge kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken onderscheiden zich fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Garminge en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gevormd door de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en accessoires zoals achteruitkijkspiegels + een boodschappenmand. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €480,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.400,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km7,5 km/u€600
Gemiddeld315 km11 km/u€1750
Uitmuntend440 km18 km/u€3800
Topper470 km20 – 22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Garminge
scootmobiel-kopen-garminge

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Midden-Drenthe. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Hiervoor kunt u ook even bellen (0593539222), men kan een mailtje sturen (gemeente@middendrenthe.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). U kunt ook terecht op www.middendrenthe.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Garminge vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Garminge
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming treft u de beste leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
Hierna bieden wij een lijstje met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk9 opvouwbaar8 km5 km/u€ 1.686
Inca Sprint Plus70 km35 km/u€ 7.500
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Pride Celebrity30 km10 km/u€ 3.532
Tabel met populaire modellen maart 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Garminge. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Garminge) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u rustig een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Garminge worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,60 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Garminge.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie