Scootmobiel Orvelte

Zoekt u een goede scootmobiel in Orvelte? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website bekijkt u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO, de geschatte prijzen, een thuisdemo, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen variëren tussen €800,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel of Handicare.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9441
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€12,16 – €19,43 per uur
Aantrekkelijke scootmobielLife and mobility Vivo
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Orvelte

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn profiel? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Orvelte. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €530,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2475,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting is er al vanaf €4200.

Keuzeadvies mei 2024

Hulp nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Orvelte neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen bieden maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Orvelte en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een dashboardbeschermer of een een afdekhoes. De aantrekkelijkste modellen kunt u al vinden vanaf €490,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €6.800,00. In de bijgaande tabel treft u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig37 km 8,5 km/u€550
Standaard325 km12 km/u€1800
Gevorderd455 km17 – 18 km/u€2700
Beste485 km20 – 22 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Orvelte
scootmobiel-kopen-orvelte

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Hiervoor kunt u ook even bellen (0593539222), e-mailen (gemeente@middendrenthe.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Bekijk ook www.middendrenthe.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Orvelte zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht staan meerdere vestigingen van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Orvelte
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna bekijkt u populaire winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna verstrekken we een schema met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Vivo1 km6 km/u€ 1.750
Shoprider sf4/ sf4 sla10 km5 km/u€ 1.296
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Kymco Super 632 km10 km/u€ 1.950
Tabel met populaire modellen mei 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Orvelte. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Orvelte) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Orvelte leert u van alles over verkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,10 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Orvelte.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie