Scootmobiel Zuidveld

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Zuidveld? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bieden wij handige tips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €750,00 en wel €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Shoprider of DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (juni 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9432
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€12,16 – €19,43 per uur
Populaire scootmobielShoprider gk4
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zuidveld

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zuidveld. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €630,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2000,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu is er al vanaf €4550.

Tips van de expert juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zuidveld kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten verschillen flink op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar het park? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Zuidveld en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten worden bepaald door de producent, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een extra lader & een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €480,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.900,00. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km7 km/u€500
Goed320 km12 km/u€1350
Uitmuntend440 km17 km/u€3200
Royaal480 km+21 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zuidveld
scootmobiel-kopen-zuidveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Midden-Drenthe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Dit kan telefonisch (0593539222), u kunt een e-mail sturen (gemeente@middendrenthe.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). U kunt ook terecht op www.middendrenthe.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Zuidveld vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zuidveld
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna bekijkt u de beste leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk bieden wij een opsomming met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider gk410 km5 km/u€ 1.295
Life and mobility Primo 438 km12 km/u€ 3.295
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Tabel met populaire scoots juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Zuidveld. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zuidveld) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals scoot.nu waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Zuidveld gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €5,00 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Zuidveld.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie