Scootmobiel Oranje

Wilt u een goede scootmobiel in Oranje? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl leest u handige tips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 tot wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Vermeiren of Mango.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Showrooms en advies aan huis | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€12,16 – €19,43 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPracticomfort Cyclone 20
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oranje

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn situatie? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Oranje. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €930,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2075,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €3250.

Keuzeadvies juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oranje kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen verschillen sterk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Oranje en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals achteruitkijkspiegels en een stokhouder. De goedkope kleine modellen starten bij €530,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €5.700,00. In het overzicht hieronder staat de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km7 km/u€550
Beter325 km10 – 12 km/u€1750
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€2900
Eerste klas480 km+20 – 22 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oranje
scootmobiel-kopen-oranje

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Midden-Drenthe. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Hiervoor kunt u ook even bellen (0593539222), mailen (gemeente@middendrenthe.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Bekijk ook www.middendrenthe.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Oranje kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Oranje
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u meerdere partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een schema met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Oranje. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oranje) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Om die reden kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenprofiel en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Oranje behandeld u zaken zoals verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €3,75 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Oranje.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie