Scootmobiel Hooghalen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Hooghalen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €750,00 en wel €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Excel en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,16 – €19,43 per uur
Populair merkPride Hurricane 30
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hooghalen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat past bijmijn behoeften? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hooghalen. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €870,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2425,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €4200.

Tips van de expert juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hooghalen kan probleemloos mee in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen hebben een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Hooghalen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gebaseerd op de producent, de grootte van de accu, de snelheid en extra’s zoals een verlichtingsset of een windscherm. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €5.800,00. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7 km/u€500
Standaard315 – 25 km12 km/u€1750
Gevorderd455 km18 km/u€3700
Elite480 km22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hooghalen
scootmobiel-kopen-hooghalen

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Midden-Drenthe. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. U kunt even bellen (0593539222), u kunt een e-mail sturen (gemeente@middendrenthe.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). Zie ook www.middendrenthe.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Hooghalen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Hooghalen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u populaire leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
Tabel met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hooghalen. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hooghalen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Dan kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Hooghalen legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,55 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Hooghalen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie