Scootmobiel Assen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Assen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website treft u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven variëren tussen €650,00 oplopend tot 6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility of Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Assen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9405
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€16,13 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort R22
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Assen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Assen. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €560,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €1825,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €3550.

Hulp bij uw keuze februari 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Assen kan probleemloos mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen verschillen flink als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen onderscheiden zich door grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in Assen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten hebben te maken met het merk, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een dashboardbeschermer + een krukhouder. De gunstigste voertuigen beginnen bij €495,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €7.500,00. In de bijgaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8 km/u€600
Standaard325 km10 – 12 km/u€1500
Uitstekend450 km17 – 18 km/u€2600
Professioneel485 km22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Assen
scootmobiel-kopen-assen

Scootmobiel aanvragen gemeente Assen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Assen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Assen. Vragen? Dat kan telefonisch (140592), mailen (info@assen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Noordersingel 33, 9401 JW, Assen). U kunt ook terecht op www.assen.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Assen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
VegroSamuel Leviestraat 149351 BMLeek
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Assen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u uiteenlopende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Vermeiren Venus 39 km6 km/u€ 939
Excel Navigator 350 km15 km/u€ 5.586
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Overzicht met populaire scoots februari 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Assen. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Assen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is cruciaal. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Assen gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en kunt u uw rijtechniek verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,70 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Assen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie