Scootmobiel Zeijerveen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Zeijerveen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina bekijkt u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, kosten, een proefrit maken, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €500,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Sterling en Travelux.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Assen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€16,13 per uur
Veel gekozen scootmobielFreerider Richmond 4
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeijerveen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Zeijerveen. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €870,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1725,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3000.

Tips van de expert juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zeijerveen kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren sterk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen beschikken over een goede vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Zeijerveen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten worden gevormd door het merk, de actieradius, de snelheid en extra opties zoals een oprijplaat + een stokhouder. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €515,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.500,00. In deze tabel staat de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km8,5 km/u€550
Beter320 km12 km/u€1950
Geavanceerd450 km15 km/u€2500
Eerste klas475 km +20 – 22 km/u€8.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeijerveen
scootmobiel-kopen-zeijerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Assen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Assen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Assen. Zowel telefonisch (140592), mailen (info@assen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Noordersingel 33, 9401 JW, Assen). Bezoek ook www.assen.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Zeijerveen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Zeijerveen
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u meerdere organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk vindt u een schema met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Electric Mobility Liteway Balance Plus14 km6 km/u€ 1.667
Life and mobility Mezzo 335 km15 km/u€ 4.295
Shoprider 9d40 km11 km/u€ 7.508
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Zeijerveen. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zeijerveen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een model uitproberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accu(lader).

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Zeijerveen komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Zeijerveen.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie