Scootmobiel Zeegse

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Zeegse? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina vind u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schommelen tussen €700,00 & €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar of Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Tynaarlo (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen merkMolenaar Performer
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeegse

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn verwachtingen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zeegse. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €650,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €2125,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3150.

Keuzeadvies juni 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand vindt u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zeegse kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Zeegse en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als een achteruitrijcamera en een scootmobieltas. De gunstigste modellen beginnen bij €510,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.800,00. In het onderstaande overzicht staat de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km7,5 km/u€700
Standaard320 km12 km/u€1600
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€2800
Professioneel480 km+22 km/u€9.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeegse
scootmobiel-kopen-zeegse

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Tynaarlo. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tynaarlo. Zowel telefonisch (0592266737), als per mail (sociaalteam@tynaarlo.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Ga ook eens naar www.tynaarlo.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Zeegse vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zeegse
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u een aantal erkende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hierna schetsen wij een lijstje met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Performer25 km6 km/u€ 2.190
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
RvS van Seenus Mercurius 3 778SL45 km15 km/u€ 5.500
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Overzicht met populaire voertuigen juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zeegse. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zeegse) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Hiervoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Zeegse leert u van alles over de huidige verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Zeegse.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

Plaats een reactie