Scootmobiel Tynaarlo

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Tynaarlo? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl vind u handige tips en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, een thuisdemo, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €500,00 & €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Sterling of Medema.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (juni 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Tynaarlo (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen merkSterling Sapphire 2
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tynaarlo

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn wensen?Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Tynaarlo. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €890,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1750,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €3850.

Advies van de specialist juni 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tynaarlo kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten verschillen flink op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Tynaarlo en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hangen af van de producent, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een autolift & een wikkeldeken. De gunstigste modellen starten bij €515,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.400,00. In de onderstaande tabel bieden wij de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km6 km/u€600
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1850
Comfortabel450 km16 km/u€3600
Beste475 km20 km/u€7.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tynaarlo
scootmobiel-kopen-tynaarlo

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Tynaarlo. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Tynaarlo. Vragen? Dat kan telefonisch (0592266737), per mail (sociaalteam@tynaarlo.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Ga ook eens naar www.tynaarlo.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. De gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Tynaarlo vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Tynaarlo
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna vergelijkt u uiteenlopende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Meest verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Practicomfort Quickstep MT16 km6 km/u€ 1.070
Excel Galaxy 350 km15 km/u€ 6.100
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Tynaarlo. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tynaarlo) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals marktplaats.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Tynaarlo komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,60 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Tynaarlo.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie