Scootmobiel Zeijen

Wilt u een goede scootmobiel in Zeijen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige tips en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen variëren tussen €650,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Drive of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (juni 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Tynaarlo (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijk merkRoma Medical Lyon 4
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeijen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zeijen. Dit kan online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €680,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €2300,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €3550.

Keuzeadvies juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zeijen kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken verschillen sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen bieden een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zeijen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals oprijplaten & een windscherm. De gunstigste scoots beginnen bij €515,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.100,00. In de tabel hieronder communiceren wij de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km6,5 km/u€800
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1850
Goed455 km17 – 18 km/u€2900
Royaal475 km +22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeijen
scootmobiel-kopen-zeijen

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Tynaarlo. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tynaarlo. Vragen? Dat kan telefonisch (0592266737), als per mail (sociaalteam@tynaarlo.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Bekijk ook www.tynaarlo.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Zeijen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zeijen
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst treft u meerdere bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een schema met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Pride Go Go Sport 3W14 km6 km/u€ 1.882
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Tabel met populaire modellen juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zeijen. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zeijen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is cruciaal. Vandaar is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals speurders.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Zeijen komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €5,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Zeijen.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

Plaats een reactie