Scootmobiel Rhee

Zoekt u een goede scootmobiel in Rhee? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de weg op. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, een thuisdemo, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De kosten variëren tussen €650,00 en wel €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus en Afikim.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (juni 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Assen (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16,13 per uur
Aantrekkelijk merkQuingo Air2
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rhee

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat past bijmijn profiel? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rhee. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €910,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €2325,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort kost u rond de €3150.

Onze kooptips juni 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Rhee kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen verschaffen een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Rhee en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een alarmsysteem of een kruk- en stokhouder. De voordeligste scoots zijn er al vanaf €545,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €6.400,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km8,5 km/u€700
Goed315 – 20 km11 km/u€1450
Uitmuntend445 km15 km/u€3200
Luxe475 km20 – 22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rhee
scootmobiel-kopen-rhee

Scootmobiel aanvragen gemeente Assen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Assen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Assen. Hiervoor kunt u ook even bellen (140592), per mail (info@assen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Noordersingel 33, 9401 JW, Assen). Zie ook www.assen.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Echter moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Rhee zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Rhee
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming treft u de beste bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand treft u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Rhee. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rhee) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere merken werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Rhee worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,90 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Rhee.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie