Scootmobiel Vries

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Vries? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, thuisdemo’s, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €850,00 oplopend tot 5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Life and mobility en EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Tynaarlo (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Go Go Sport 3W
AdviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vries

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Vries. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €820,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €2050,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting koopt u al vanaf €3450.

Onze kooptips juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vries is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten verschillen nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen hebben maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Vries en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de producent, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als een zuurstoffleshouder & een beschermhoes. De goedkoopste scoots starten bij €510,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.100,00. In de onderstaande tabel treft u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km7,5 km/u€650
Standaard315 – 25 km10 – 12 km/u€1550
Geavanceerd460 km15 km/u€3100
Beste480 km+20 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vries
scootmobiel-kopen-vries

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Tynaarlo. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Tynaarlo. Zowel telefonisch (0592266737), e-mailen (sociaalteam@tynaarlo.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Check ook eens www.tynaarlo.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Vries zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Vries
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u uiteenlopende merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder vindt u een overzicht met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Sport 3W14 km6 km/u€ 1.882
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Shoprider Cordoba 455 km10 km/u€ 3.195
Tabel met populaire scoots juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Vries. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vries) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Daarvoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen worden verkocht.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Vries gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,95 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Vries.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

Plaats een reactie