Scootmobiel Zuidlaren

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Zuidlaren? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website vind u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €800,00 en wel €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort of DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (juni 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Tynaarlo (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€16,50 – €21,00 per uur
Populair merkKymco Micro
AdviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zuidlaren

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Zuidlaren. Veel info vind u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €920,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2200,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km kost u rond de €3100.

Keuzehulp juni 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zuidlaren is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots wisselen nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen bieden een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Zuidlaren en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels of een mandje. De voordeligste voertuigen starten bij €490,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.000,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km8,5 km/u€650
Verbeterd320 – 25 km10 km/u€1850
Goed445 km18 km/u€3600
Meeste comfort475 km +20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zuidlaren
scootmobiel-kopen-zuidlaren

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Tynaarlo. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tynaarlo. Vragen? Dat kan telefonisch (0592266737), als per mail (sociaalteam@tynaarlo.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Bekijk ook www.tynaarlo.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Zuidlaren kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zuidlaren
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand treft u uiteenlopende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Micro13 km6 km/u€ 1.615
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Shoprider 889SLBF32 km14 km/u€ 6.036
Invacare Orion 442 km10 km/u€ 4.910
Tabel met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Zuidlaren. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zuidlaren) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Om die reden is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Zuidlaren leert u van alles over verkeerstheorie en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,70 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Zuidlaren.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

Plaats een reactie