Scootmobiel Annen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Annen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €500,00 en €5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Shoprider of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (februari 2023) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielPride Go Go Ultra X 3W
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Annen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn profiel? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Annen. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €770,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €2475,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting kost u rond de €4350.

Keuzehulp februari 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Annen is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots verschillen sterk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen verschaffen een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Annen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden bepaald door de leverancier, het bereik, de snelheid en opties als een autolift & een beenhoes. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €5.200,00. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km6 km/u€550
Beter315 – 20 km11 km/u€1600
Goed435 km15 – 17 km/u€2700
Meeste comfort480 km21 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Annen
scootmobiel-kopen-annen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Daarna wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bezoek ook www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Annen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Annen
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder vindt u meerdere bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand vindt u een schema met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Tabel met populaire modellen februari 2023

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Annen. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Annen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Om die reden is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands-scootmobiel.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Annen leert u van alles over de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Annen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie