Scootmobiel Anloo

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Anloo? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl leest u nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de actuele prijzen, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten variëren tussen €600,00 en wel €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkStrider Micro 4S
AdviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Anloo

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Anloo. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €530,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1650,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3250.

Keuzeadvies februari 2023

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Anloo is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich enorm als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of naar het park? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben een uitstekende vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Anloo en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, het bereik, de maximale snelheid en randproducten als een autolift en een beensteun. De gunstigste voertuigen koopt u al vanaf €515,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.400,00. In het overzicht hieronder staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km8,5 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1200
Goed445 km16 km/u€4200
Professioneel485 km21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Anloo
scootmobiel-kopen-anloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website relevante info en specificaties. Toch is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Anloo kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Anloo
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder doorzoekt u meerdere aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Meest verkochte modellen
Hierna bekijkt u een lijstje met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Micro 4S13 km6 km/u€ 1.399
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Schema met populaire voertuigen februari 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Anloo. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Anloo) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Om die reden is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Anloo leert u van alles over verkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,55 p/maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Anloo.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie