Scootmobiel Eext

Zoekt u een goede scootmobiel in Eext? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bekijkt u handige tips en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de huidige prijzen, advies aan huis, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €850,00 en €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider S-787NA
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eext

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Eext. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €830,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2175,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3100.

Hulp bij uw keuze februari 2023

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eext kan probleemloos mee in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken variëren sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen verschaffen grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Eext en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de leverancier, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een alarmsysteem & een boodschappenmand. De instap-modellen beginnen bij €485,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.000,00. In deze tabel vergelijkt u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km8 km/u€600
Gemiddeld325 km11 km/u€1950
Gevorderd455 km15 km/u€3300
Luxe475 km22 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eext
scootmobiel-kopen-eext

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Aa en Hunze. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Ga ook eens naar www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Eext vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Eext
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Landelijke aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna treft u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Tabel met populaire voertuigen februari 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Eext. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eext) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Dan kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere de remmen en de staat van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Eext worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Eext.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (juist ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie