Scootmobiel Balloo

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Balloo? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen staat u weer midden in het leven en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina leest u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO, de actuele prijzen, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten variëren tussen €600,00 en wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility of Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkMango Smartboy 3
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Balloo

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat past bijmijn behoeften? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Balloo. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €740,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €1500,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit is te koop vanaf €4850.

Aankooptips juni 2024

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Balloo is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen bieden een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Balloo en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden bepaald door het merk, de actieradius, de snelheid en extra opties zoals een oprijplaat of een een afdekhoes. De gunstigste modellen starten bij €510,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €6.000,00. In deze tabel treft u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km8,5 km/u€500
Verbeterd320 km11 km/u€2000
Goed460 km16 km/u€3200
Meeste comfort480 km21 km/u€6.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Balloo
scootmobiel-kopen-balloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), u kunt een e-mail sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). U kunt ook terecht op www.aaenhunze.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om het ideale model te vinden bieden wij relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Balloo zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Balloo
Heeft u medische problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Een aantal aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u meerdere winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand verstrekken we een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
Overzicht met populaire modellen juni 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Balloo. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Balloo) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. bandenprofiel en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Balloo legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,30 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Balloo.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie