Scootmobiel Eldersloo

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Eldersloo? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 & €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort en EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (juli 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkMango Jonny
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eldersloo

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn wensen?Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Eldersloo. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €680,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2450,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3100.

Keuzeadvies juli 2024

Hulp nodig bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eldersloo kan gemakkelijk mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots onderscheiden zich behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Eldersloo en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hangen af van de leverancier, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een drempelhulp + een beensteun. De instap-modellen koopt u al vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €5.900,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km8,5 km/u€750
Beter320 km10 km/u€1750
Uitmuntend455 km16 km/u€3800
Elite480 km20 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eldersloo
scootmobiel-kopen-eldersloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), e-mailen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bezoek ook www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Eldersloo vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Eldersloo
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder ontdekt u uiteenlopende organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
Hierbij bieden wij een lijstje met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Drive Envoy 8 +30 km13 km/u€ 1.550
Drive ST4D36 km10 km/u€ 2.595
Overzicht met populaire scoots juli 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Eldersloo. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eldersloo) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Eldersloo legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,70 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Eldersloo.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie