Scootmobiel Rolde

Op zoek naar een goede scootmobiel in Rolde? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bekijkt u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten liggen tussen de €550,00 oplopend tot 5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Sterling en Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9451
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,09 – €20,31 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider Cameo 3
Regionaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rolde

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Rolde. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €570,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2275,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €4800.

Aankooptips juni 2024

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Hieronder bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rolde is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen variëren aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen worden gekenmerkt door maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Rolde en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader & een boodschappenmand. De gunstigste modellen beginnen bij €480,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.600,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km8 km/u€650
Goed325 km11 km/u€1750
Uitstekend450 km17 km/u€3400
Professioneel480 km+22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rolde
scootmobiel-kopen-rolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), e-mailen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Rolde vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Rolde
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming vergelijkt u een aantal bekende organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hieronder treft u een opsomming met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
RvS van Seenus CTM 636-1035 km10 km/u€ 4.684
Schema met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Rolde. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is het alternatief om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rolde) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Om die reden raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals ebay.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Rolde legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en leert u veiliger rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Rolde.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie