Scootmobiel Marwijksoord

Op zoek naar een goede scootmobiel in Marwijksoord? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten liggen tussen de €500,00 en €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel en EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (februari 2023) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Aantrekkelijk merkPride Smart
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Marwijksoord

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn wensen?Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Marwijksoord. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €560,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1825,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €4200.

Tips van de expert februari 2023

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Marwijksoord kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen onderscheiden zich aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen hebben een goede vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Marwijksoord om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als oprijplaten of een stoelhoes. De gunstigste scoots zijn er al vanaf €530,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.900,00. In deze tabel staat de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 20 km10 km/u€1700
Uitstekend435 km16 km/u€3300
Topper485 km20 – 22 km/u€8.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Marwijksoord
scootmobiel-kopen-marwijksoord

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Ga ook eens naar www.aaenhunze.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Marwijksoord vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Marwijksoord
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal erkende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een lijstje met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Life and mobility Vivo1 km6 km/u€ 1.750
Quingo Vitess50 km12,8 km/u€ 6.010
Sterling Elite RS35 km10 km/u€ 4.284
Schema met populaire modellen februari 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Marwijksoord. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Marwijksoord) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere de remmen en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als zorgdiscounter.com waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Marwijksoord worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Marwijksoord.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie