Scootmobiel Schoonloo

Wilt u een goede scootmobiel in Schoonloo? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, advies aan huis, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €550,00 en €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielExcel Travelux Nano
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schoonloo

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat past bijmijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Schoonloo. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €590,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2050,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting koopt u al vanaf €4100.

Keuzeadvies februari 2023

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schoonloo kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen flink als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots verschaffen een uitstekende vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Schoonloo en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u op moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden gebaseerd op de leverancier, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra accu + een bagagemand. De gunstigste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.600,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km7 km/u€700
Prima320 km12 km/u€2000
Comfortabel460 km17 km/u€4000
Elite480 km20 km/u€6.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schoonloo
scootmobiel-kopen-schoonloo

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bezoek ook www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Schoonloo vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Schoonloo
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand treft u uiteenlopende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand vindt u een schema met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Shoprider TE GK7 318 km5 km/u€ 1.491
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Electric Mobility Rascal 388XL32 km10 km/u€ 2.977
Tabel met populaire scoots februari 2023

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Schoonloo. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schoonloo) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Schoonloo worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,40 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Schoonloo.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie