Scootmobiel Aa en Hunze

Zoekt u een goede scootmobiel in Aa en Hunze? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze handige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina vind u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, thuisdemo’s, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven variëren tussen €700,00 en wel €4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Drive en Medema.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (mei 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels in de buurt | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielSterling Little Gem 3
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Aa en Hunze

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn wensen?Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Aa en Hunze. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €840,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2325,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €3650.

Advies van de specialist mei 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Aa en Hunze kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De scoots onderscheiden zich nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of naar het park? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen hebben een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Aa en Hunze en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden bepaald door de producent, het vermogen van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem of een scootmobieltas. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.900,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km8 km/u€650
Verbeterd320 km12 km/u€1450
Goed445 km15 – 17 km/u€3900
Royaal475 km +20 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Aa en Hunze
scootmobiel-kopen-aa-en-hunze

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Aa en Hunze. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Check ook eens www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Aa en Hunze kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Aa en Hunze
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand vergelijkt u de beste merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk vindt u een schema met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Freerider Westminster 450 km15 km/u€ 5.922
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Aa en Hunze. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Aa en Hunze) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Aa en Hunze leert u van alles over de regels op de weg en leert u veiliger rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,55 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Aa en Hunze.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie