Scootmobiel Eexterveen

Zoekt u een goede scootmobiel in Eexterveen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, kosten, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €850,00 tot wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride en Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkFreerider Ascot 3
Regionaal adviespuntZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eexterveen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn situatie? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Eexterveen. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €720,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2225,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €4400.

Aankooptips februari 2023

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Eexterveen kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Eexterveen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met het merk, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels & een krukhouder. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €7.700,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km6 km/u€500
Beter315 km10 km/u€1150
Geavanceerd460 km15 km/u€4000
Meeste comfort470 km20 km/u€8.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eexterveen
scootmobiel-kopen-eexterveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Vervolgens vind er een gesprek plaats om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bezoek ook www.aaenhunze.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Eexterveen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Eexterveen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder bekijkt u meerdere aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een tabel met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Ascot 318 km7 km/u€ 1.399
Practicomfort Beaufort 315 km7 km/u€ 1.195
RvS van Seenus Mini Crosser E-model55 km15 km/u€ 7.765
Pride Colt Pursuit40 km15 km/u€ 2.499
Overzicht met populaire scoots februari 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Eexterveen. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eexterveen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer merken hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een model uitproberen. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Eexterveen leert u van alles over de voorrangsregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,40 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Eexterveen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie