Scootmobiel Annerveenschekanaal

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Annerveenschekanaal? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl leest u handige tips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 en wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Drive of Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9654
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Go-Go Elite Traveller 3
AdviespuntZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Annerveenschekanaal

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn profiel? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Annerveenschekanaal. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €730,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €1500,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €3700.

Aankooptips maart 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Annerveenschekanaal kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren sterk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Annerveenschekanaal en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een extra accu en een windscherm. De voordeligste scooters koopt u al vanaf €510,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.600,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km7,5 km/u€700
Beter320 km10 – 12 km/u€1400
Geavanceerd440 km17 – 18 km/u€3000
Luxueus480 km+22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Annerveenschekanaal
scootmobiel-kopen-annerveenschekanaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Aa en Hunze. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Bij vragen kunt u bellen (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Ga ook eens naar www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Annerveenschekanaal zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Annerveenschekanaal
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna doorzoekt u een aantal bekende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierbij schetsen wij een tabel met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Elite Traveller 316 km7 km/u€ 949
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Life and mobility Mezzo 335 km15 km/u€ 4.295
Overzicht met populaire modellen maart 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Annerveenschekanaal. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Annerveenschekanaal) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u op uw gemak een model uitproberen. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Annerveenschekanaal gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,90 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Annerveenschekanaal.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie