Scootmobiel Wildervank

Zoekt u een goede scootmobiel in Wildervank? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina bekijkt u handige tips en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven schommelen tussen €850,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Veendam (https://www.veendam.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride en Caremart.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Veendam (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€13 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Beaufort 3
Lokaal adviespuntZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wildervank

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn verwachtingen? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Wildervank. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €770,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €3900.

Hulp bij uw keuze maart 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wildervank is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots bieden grote veringen en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Wildervank om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem + een windscherm. De aantrekkelijkste modellen koopt u al vanaf €495,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.600,00. In deze tabel bieden wij de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7,5 km/u€650
Verbeterd320 km10 km/u€1800
Uitstekend445 km17 km/u€2800
Luxueus485 km22 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wildervank
scootmobiel-kopen-wildervank

Scootmobiel aanvragen gemeente Veendam via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Veendam. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Veendam. Hiervoor kunt u ook even bellen (0598694666), als per mail (wmolokaal@veendam.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Jan Salwaweg 5, 9641 LL, Veendam). U kunt ook terecht op www.veendam.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Wildervank vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Wildervank
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming doorzoekt u een aantal erkende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bieden wij een schema met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 315 km7 km/u€ 1.195
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Meyra Ortocar 415 SP II55 km15 km/u€ 6.104
Freerider Kensington-S 440 km13 km/u€ 4.916
Tabel met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Wildervank. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wildervank) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Wildervank legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,85 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Wildervank.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (tevens in de provincie Groningen) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.

Plaats een reactie