Scootmobiel Noordbroek

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Noordbroek? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de gemiddelde kosten, een thuisdemo, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €500,00 & €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,42 – €17,53 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort Beaufort 43928
Punt voor adviesLa Luna Care

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noordbroek

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Noordbroek. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €810,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1525,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3000.

Keuzeadvies juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noordbroek kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots variëren sterk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Noordbroek en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten worden bepaald door de fabrikant, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra lader & mandjes en tassen. De goedkoopste scoots beginnen bij €485,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €7.900,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6 km/u€750
Beter320 km10 – 12 km/u€1950
Goed435 km17 – 18 km/u€2800
Professioneel480 km22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noordbroek
scootmobiel-kopen-noordbroek

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Midden-Groningen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Midden-Groningen. Zowel telefonisch (598373737), per mail (gemeente@midden-groningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). Bezoek ook www.midden-groningen.nl/ voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Noordbroek kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Noordbroek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vergelijkt u de meest bekende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Sterling S70055 km15 km/u€ 3.095
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Schema met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Noordbroek. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noordbroek) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Verschillende verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Noordbroek komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,70 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Noordbroek.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Groningen) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie