Scootmobiel Midden-Groningen

Zoekt u een goede scootmobiel in Midden-Groningen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische voertuig voelt u zich wendbaar en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, de regels in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 & €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Excel of DKCity.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,42 – €17,53 per uur
Veel gekozen merkDKCity HS-295 4
AdviespuntLa Luna Care

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Midden-Groningen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Midden-Groningen. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €530,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1625,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort begint zo rond de €4800.

Keuzeadvies december 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Midden-Groningen is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen variëren enorm als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen bieden maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Midden-Groningen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals veiligheidsgordels + een beensteun. De goedkope kleine modellen kunt u al vinden vanaf €530,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €6.200,00. In de tabel hieronder communiceren wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km7,5 km/u€550
Verbeterd315 km12 km/u€1350
Goed450 km16 km/u€3700
Beste475 km +20 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Midden-Groningen
scootmobiel-kopen-midden-groningen

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Midden-Groningen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Midden-Groningen. U kunt even bellen (598373737), per mail (gemeente@midden-groningen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). Ga ook eens naar www.midden-groningen.nl/ voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Midden-Groningen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Midden-Groningen
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema vergelijkt u populaire winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna treft u een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Practicomfort MobiGo F712 km6 km/u€ 1.040
Excel Galaxy 450 km15 km/u€ 6.428
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
Schema met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Midden-Groningen. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Midden-Groningen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarvoor adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Midden-Groningen legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,55 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Midden-Groningen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie