Scootmobiel Muntendam

Op zoek naar een goede scootmobiel in Muntendam? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van uw zelfstandigheid en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina vind u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €850,00 en wel €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar of Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€15,42 – €17,53 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Beaufort 4
AdviespuntZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Muntendam

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn profiel? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Muntendam. Dit kan online middels een brochure per post, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €890,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2175,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken kost u rond de €3650.

Onze kooptips maart 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Muntendam kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen wisselen nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Muntendam en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een alarmsysteem + een een afdekhoes. De gunstigste voertuigen beginnen bij €495,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €6.000,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km8,5 km/u€550
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1850
Geavanceerd445 km17 km/u€4200
Eerste klas480 km20 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Muntendam
scootmobiel-kopen-muntendam

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Midden-Groningen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Midden-Groningen. Zowel telefonisch (598373737), mailen (gemeente@midden-groningen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). Bekijk ook www.midden-groningen.nl/ voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij veel bruikbare informatie. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Muntendam kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Muntendam
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u de beste bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij vindt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Afikim Breeze C355 km15 km/u€ 6.281
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Schema met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Muntendam. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Muntendam) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn koolborstels en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Verder is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Muntendam behandeld u zaken zoals verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,90 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Muntendam.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie