Scootmobiel Tripscompagnie

Op zoek naar een goede scootmobiel in Tripscompagnie? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze speciale scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl treft u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €800,00 tot wel €5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Excel en Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (mei 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€15,42 – €17,53 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Beaufort 43897
Regionaal adviespuntLa Luna Care

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tripscompagnie

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Tripscompagnie. Dit kan online middels een brochure per post, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €730,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €2000,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3900.

Advies van de specialist mei 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tripscompagnie kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen variëren aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Tripscompagnie en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen hebben te maken met het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een verlichtingsset + een mandje. De eenvoudige opvouwbare modellen koopt u al vanaf €540,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €7.200,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km6 km/u€600
Standaard315 – 25 km10 km/u€1600
Geavanceerd460 km16 km/u€3800
Professioneel475 km22 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tripscompagnie
scootmobiel-kopen-tripscompagnie

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Midden-Groningen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Midden-Groningen. Bij vragen kunt u bellen (598373737), per mail (gemeente@midden-groningen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). Ga ook eens naar www.midden-groningen.nl/ voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Tripscompagnie kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tripscompagnie
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vergelijkt u de meest bekende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Practicomfort Dixie EMC40 km6,4 km/u€ 5.000
Excel Galaxy Plus50 km15 km/u€ 8.490
Practicomfort Cyclone 16-3W45 km15 km/u€ 6.000
Tabel met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Tripscompagnie. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tripscompagnie) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Tripscompagnie worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,85 p/maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Tripscompagnie.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Groningen) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie