Scootmobiel Borgercompagnie

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Borgercompagnie? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg bieden wij een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €850,00 en wel €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Veendam (https://www.veendam.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare of EV-Tec.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Veendam (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13 per uur
Veel gekozen merkPride Celebrity XL 3
Adviespunt in de buurtLa Luna Care

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Borgercompagnie

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn situatie? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Borgercompagnie. Dit kan via internet middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €670,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €1700,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer vind u al vanaf €4650.

Keuzeadvies mei 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. Hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Borgercompagnie neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen onderscheiden zich nogal als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen bieden een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Boek een proefrit in Borgercompagnie en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een alarmsysteem + een stoelhoes. De aantrekkelijkste voertuigen starten bij €525,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.600,00. In de tabel hieronder staat de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km7,5 km/u€600
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1600
Goed460 km15 – 17 km/u€4100
Meeste comfort470 km22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Borgercompagnie
scootmobiel-kopen-borgercompagnie

Scootmobiel aanvragen gemeente Veendam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Veendam. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Veendam. Hiervoor kunt u ook even bellen (0598694666), als per mail (wmolokaal@veendam.nl), of bezoek het gemeentehuis (Jan Salwaweg 5, 9641 LL, Veendam). Bezoek ook www.veendam.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Borgercompagnie zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Borgercompagnie
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand ontdekt u een aantal bekende partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een opsomming met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Meyra Ortopedia Cityliner 41550 km15 km/u€ 6.878
RvS van Seenus CTM 939 HD50 km15 km/u€ 6.800
Schema met populaire modellen mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Borgercompagnie. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Borgercompagnie) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals zorgdiscounter.com waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Borgercompagnie gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Borgercompagnie.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.

Plaats een reactie