Scootmobiel Veendam

Op zoek naar een goede scootmobiel in Veendam? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich wendbaar en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert helpt u bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker leest u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO, de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten schommelen tussen €750,00 & €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Veendam (https://www.veendam.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus en Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (juni 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Veendam (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9644
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€13 per uur
Aantrekkelijk merkPride Celebrity XL 3
Punt voor adviesZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Veendam

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Veendam. Veel info vind u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €910,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1750,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €3750.

Aankooptips juni 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bieden wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Veendam neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten wisselen nogal als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar shoppingcentra of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen onderscheiden zich door een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Veendam en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden gebaseerd op de leverancier, de accucapaciteit, de topsnelheid en extra’s zoals een autolift of een mandje. De aantrekkelijkste modellen zijn er al vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €7.900,00. In deze tabel treft u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km8,5 km/u€650
Standaard320 – 25 km12 km/u€2000
Goed455 km16 km/u€2600
Luxe480 km+20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Veendam
scootmobiel-kopen-veendam

Scootmobiel aanvragen gemeente Veendam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Veendam. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Veendam. Zowel telefonisch (0598694666), e-mailen (wmolokaal@veendam.nl), of bezoek het stadhuis (Jan Salwaweg 5, 9641 LL, Veendam). U kunt ook terecht op www.veendam.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Veendam kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Veendam
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u de beste merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij vindt u een lijstje met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Meyra Ortopedia Cityliner 41550 km15 km/u€ 6.878
RvS van Seenus CTM 939 HD50 km15 km/u€ 6.800
Overzicht met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Veendam. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is de beste optie om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Veendam) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als ebay.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Veendam komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Veendam.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie