Scootmobiel Borger-Odoorn

Wilt u een goede scootmobiel in Borger-Odoorn? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de geschatte prijzen, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €750,00 & €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra en Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (november 2022) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Borger-Odoorn (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,3 – €19,46 per uur
Populaire scootmobielRvS van Seenus CTM 151
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Borger-Odoorn

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn verwachtingen? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Borger-Odoorn. Dit kan online door middel van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €870,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2400,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken koopt u al vanaf €3250.

Keuzehulp november 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Borger-Odoorn kan probleemloos mee in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots hebben de beschikking over een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Borger-Odoorn en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hangen af van de producent, de actieradius, de snelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels & een boodschappenmand. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €475,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €5.900,00. In deze tabel vind u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km6,5 km/u€600
Standaard320 km12 km/u€1800
Goed435 km15 km/u€3200
Luxueus480 km20 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Borger-Odoorn
scootmobiel-kopen-borger-odoorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Borger-Odoorn via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Borger-Odoorn. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Borger-Odoorn. U kunt even bellen (140591), door een e-mailtje te sturen (gemeente@borger-odoorn.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdstraat 50, 7875 AD, Exloo). Ga ook eens naar www.borger-odoorn.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Borger-Odoorn vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGrote Brink 29531 ALBorger
IcareHoofdstraat 579531 ACBorger
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Borger-Odoorn
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming bekijkt u meerdere organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand schetsen wij een schema met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Practicomfort S215 km6 km/u€ 1.050
Meyra Ortopedia Cityliner 31550 km15 km/u€ 6.392
Shoprider 889xlsbn cabin40 km14 km/u€ 8.492
Schema met populaire scoots november 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Borger-Odoorn. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Borger-Odoorn) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Daarom kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Borger-Odoorn komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,95 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Borger-Odoorn.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Door heel Nederland (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie