Scootmobiel Exloërveen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Exloërveen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig voelt u zich weer vrij en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schommelen tussen €800,00 en €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,3 – €19,46 per uur
Aantrekkelijke scootmobielRoma Marbella
AdviespuntZorggroep Meander Kloosterheerd

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Exloërveen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn verwachtingen? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Exloërveen. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €810,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2300,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €3450.

Hulp bij uw keuze juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Hieronder vindt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Exloërveen neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuust, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Wat is een goede actieradius?
De modellen verschillen flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Exloërveen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, de accucapaciteit, de snelheid en extra opties zoals achteruitkijkspiegels + een mandje. De gunstigste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €485,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €8.000,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7,5 km/u€800
Prima315 km10 km/u€1850
Gevorderd455 km15 – 17 km/u€2700
Eerste klas475 km +20 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Exloërveen
scootmobiel-kopen-exloerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Borger-Odoorn via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Borger-Odoorn. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Borger-Odoorn. Dit kan telefonisch (140591), als per mail (gemeente@borger-odoorn.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Hoofdstraat 50, 7875 AD, Exloo). Bezoek ook www.borger-odoorn.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Exloërveen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Zorggroep Meander De BolderbörgIrenestraat 589541 BWVlagtwedde
VegroGrote Brink 29531 ALBorger
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Exloërveen
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand doorzoekt u een aantal erkende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een opsomming met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Exloërveen. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Exloërveen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarom is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Exloërveen worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Exloërveen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.

Plaats een reactie