Scootmobiel Bronnegerveen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Bronnegerveen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bekijkt u handige tips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, kosten, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €750,00 tot wel €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Life and mobility of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (juni 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Borger-Odoorn (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9526
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,3 – €19,46 per uur
Veel gekozen merkShoprider TE787NA UL3
Punt voor adviesZorggroep Meander Parkheem

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bronnegerveen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn wensen?Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Bronnegerveen. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €770,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2350,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken kost u rond de €3800.

Keuzehulp juni 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bronnegerveen kan probleemloos mee in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen onderscheiden zich sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Bronnegerveen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen worden gebaseerd op de producent, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als een alarmsysteem + een schootskleed. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €5.900,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7,5 km/u€700
Gemiddeld315 km12 km/u€1950
Goed435 km17 – 18 km/u€4100
Royaal475 km21 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bronnegerveen
scootmobiel-kopen-bronnegerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Borger-Odoorn. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Borger-Odoorn. Bij vragen kunt u bellen (140591), men kan een mailtje sturen (gemeente@borger-odoorn.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdstraat 50, 7875 AD, Exloo). Bekijk ook www.borger-odoorn.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Bronnegerveen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
VegroBeneluxlaan 2c9501 CTStadskanaal
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Bronnegerveen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna doorzoekt u een aantal erkende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een opsomming met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787NA UL318 km6 km/u€ 1.496
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Shoprider TE 778S40 km15 km/u€ 5.010
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Bronnegerveen. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bronnegerveen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige merken werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Bronnegerveen legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Bronnegerveen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (juist ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond.

Plaats een reactie