Scootmobiel Gasselternijveenschemond

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Gasselternijveenschemond? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker vind u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de kosten van een goed model, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De kosten wisselen sterk tussen €850,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider of EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Aantrekkelijke scootmobielRoma Boston s120
Lokaal adviespuntZorggroep Meander Parkheem

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gasselternijveenschemond

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn verwachtingen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gasselternijveenschemond. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €510,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €2450,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting kost u rond de €3150.

Aankooptips februari 2023

Hulp nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gasselternijveenschemond is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
In het geval u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen bieden een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Gasselternijveenschemond en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten worden gebaseerd op de leverancier, de grootte van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder + een een afdekhoes. De gunstigste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.900,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km7 km/u€500
Verbeterd315 km12 km/u€1950
Geavanceerd455 km16 km/u€4000
Topper485 km22 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gasselternijveenschemond
scootmobiel-kopen-gasselternijveenschemond

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Aa en Hunze. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), door een e-mailtje te sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Gasselternijveenschemond kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
VegroBeneluxlaan 2c9501 CTStadskanaal
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Gasselternijveenschemond
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u een aantal bekende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand treft u een overzicht met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Pride Victory XL 14040 km15 km/u€ 4.460
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Schema met populaire modellen februari 2023

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Gasselternijveenschemond. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het verstandig om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gasselternijveenschemond) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Gasselternijveenschemond gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Gasselternijveenschemond.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie