Scootmobiel Gasselternijveen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Gasselternijveen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl treft u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten liggen tussen de €550,00 en wel €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Molenaar en Travelux.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielQuingo Air
Regionaal adviespuntZorggroep Meander Parkheem

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gasselternijveen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn behoeften? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gasselternijveen. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €720,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1550,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit is er al vanaf €3550.

Keuzeadvies maart 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gasselternijveen neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat ervaart u in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen verschillen nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Mocht het zo zijn dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Gasselternijveen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen hebben te maken met de leverancier, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een drempelhulp + een beensteun. De goedkoopste scooters zijn er al vanaf €540,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €5.400,00. In deze tabel bieden wij de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km8,5 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1400
Goed445 km15 km/u€4200
Beste480 km22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gasselternijveen
scootmobiel-kopen-gasselternijveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Hiervoor kunt u ook even bellen (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Check ook eens www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij relevante info en specificaties. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Gasselternijveen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
VegroBeneluxlaan 2c9501 CTStadskanaal
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Gasselternijveen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema vindt u uiteenlopende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een tabel met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
EV-Tec EV-03 316 km6 km/u€ 1.199
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Tabel met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Gasselternijveen. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gasselternijveen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer merken bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Om die reden is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Gasselternijveen worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Gasselternijveen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie