Scootmobiel Winde

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Winde? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €800,00 en wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus en DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (juni 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Tynaarlo (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielSterling Little Gem
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Winde

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Winde. Veel info vind u online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €590,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius kost u rond de €1625,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3650.

Keuzehulp juni 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Winde kan probleemloos mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen flink als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Winde en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een verlichtingsset + een bagagemand. De instap-modellen zijn er al vanaf €505,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.200,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km6,5 km/u€500
Prima320 – 25 km12 km/u€1800
Uitstekend450 km15 km/u€3900
Topper475 km21 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Winde
scootmobiel-kopen-winde

Scootmobiel aanvragen gemeente Tynaarlo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Tynaarlo. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Tynaarlo. Hiervoor kunt u ook even bellen (0592266737), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@tynaarlo.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kornoeljeplein 1, 9481 AW, Vries). Zie ook www.tynaarlo.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Winde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Winde
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u meerdere partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna schetsen wij een schema met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Gem16 km6 km/u€ 1.278
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Excel Travelux Infineon 3 SWB40 km15 km/u€ 3.464
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Schema met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Winde. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Winde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Vandaar is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals zorgdiscounter.com waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Winde gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Winde.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (waaronder provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

Plaats een reactie