Scootmobiel Zeijerveld

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Zeijerveld? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, een proefrit maken, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €800,00 en wel €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Sterling en Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Assen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€16,13 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider GK 10
AdviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeijerveld

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn wensen?Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zeijerveld. Veel info vind u online middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €790,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2425,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting koopt u al vanaf €3050.

Advies van de specialist juni 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Zeijerveld kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar in bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen bieden een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zeijerveld om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, het bereik, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder + een mandje. De gunstigste voertuigen starten bij €480,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.000,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7 km/u€700
Prima320 – 25 km10 km/u€1650
Comfortabel450 km15 km/u€4200
Luxueus470 km22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeijerveld
scootmobiel-kopen-zeijerveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Assen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Assen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Assen. Vragen? Dat kan telefonisch (140592), als per mail (info@assen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Noordersingel 33, 9401 JW, Assen). Check ook eens www.assen.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Zeijerveld zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zeijerveld
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand doorzoekt u populaire aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna treft u een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Meyra Ortopedia Cityliner 30614 km6 km/u€ 1.756
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zeijerveld. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zeijerveld) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Zeijerveld komen thema’s aan bod als verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Zeijerveld.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (juist ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie