Scootmobiel Gieterveen

Wilt u een goede scootmobiel in Gieterveen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, showrooms in de regio, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €600,00 & €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Molenaar en Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (februari 2023) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider TE787NA
Adviespunt in de buurtZorggroep Meander Parkheem

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gieterveen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gieterveen. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €840,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €3350.

Advies van de specialist februari 2023

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Gieterveen kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen onderscheiden zich flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen hebben grote veringen en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Gieterveen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, de snelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder of een scootmobieltas. De aantrekkelijkste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €7.900,00. In deze tabel bekijkt u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6 km/u€750
Prima315 km12 km/u€1450
Gevorderd450 km16 km/u€4100
Beste475 km +20 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gieterveen
scootmobiel-kopen-gieterveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of kom naar het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bekijk ook www.aaenhunze.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Gieterveen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van leveranciers, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
VegroBeneluxlaan 2c9501 CTStadskanaal
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Gieterveen
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u populaire aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel verkochte modellen
Onderstaand vindt u een lijst met daarin bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Shoprider TE 889XLSBF40 km15 km/u€ 3.980
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Schema met populaire voertuigen februari 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Gieterveen. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gieterveen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals speurders.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Gieterveen behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 per maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Gieterveen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (waaronder provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie