Scootmobiel Nieuwediep

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Nieuwediep? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina treft u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de geschatte prijzen, een proefrit maken, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten liggen tussen de €550,00 en wel €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Meyra of Roma.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (februari 2023) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,09 – €20,31 per uur
Veel gekozen merkShoprider GK3
AdviespuntZorggroep Meander Parkheem

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwediep

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn situatie? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuwediep. Dit kan via internet middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €630,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €2325,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit koopt u al vanaf €4100.

Keuzehulp februari 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwediep neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen verschillen aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots hebben de beschikking over een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Nieuwediep om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een achteruitrijcamera of een wikkeldeken. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €485,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.300,00. In het overzicht hieronder treft u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km6 km/u€800
Verbeterd325 km11 km/u€1850
Comfortabel450 km17 – 18 km/u€2800
Luxueus475 km21 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwediep
scootmobiel-kopen-nieuwediep

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), men kan een mailtje sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Zie ook www.aaenhunze.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Nieuwediep vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander ParkheemIrenelaan 29503 KBStadskanaal
VegroBeneluxlaan 2c9501 CTStadskanaal
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwediep
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst bekijkt u een aantal bekende bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Hierna bekijkt u een lijstje met een aantal populaire modellen inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Vermeiren Venus 4 Sport16 km6 km/u€ 1.190
Shoprider Mercurius 340 km15 km/u€ 4.012
Sterling Swift 3 RS35 km12 km/u€ 5.709
Tabel met populaire voertuigen februari 2023

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Nieuwediep. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwediep) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Nieuwediep worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,10 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nieuwediep.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie