Scootmobiel Steendam

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Steendam? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina kunt u aan de slag met praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 en €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Kymco of Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (mei 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€15,42 – €17,53 per uur
Veel gekozen merkDKCity HS-295 4
Adviespunt in de buurtLa Luna Care

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Steendam

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn verwachtingen? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Steendam. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €630,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €1950,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu kost u rond de €4600.

Keuzehulp mei 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Steendam is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen verschaffen een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Steendam en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de producent, het bereik, de topsnelheid en randproducten als oprijplaten & een bagagemand. De voordeligste modellen starten bij €535,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.800,00. In het onderstaande overzicht staat de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km6,5 km/u€550
Goed320 – 25 km12 km/u€1950
Comfortabel455 km15 km/u€4200
Eerste klas485 km20 – 22 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Steendam
scootmobiel-kopen-steendam

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Midden-Groningen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Midden-Groningen. Vragen? Dat kan telefonisch (598373737), door een e-mailtje te sturen (gemeente@midden-groningen.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). Bezoek ook www.midden-groningen.nl/ voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Steendam kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Steendam
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema doorzoekt u populaire aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna vindt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Practicomfort MobiGo F712 km6 km/u€ 1.040
Excel Galaxy 450 km15 km/u€ 6.428
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
Tabel met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Steendam. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is het alternatief om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Steendam) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer merken hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Steendam komen thema’s aan bod als de regels op de weg en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,00 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Steendam.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (met name ook in de provincie Groningen) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie