Scootmobiel Zuidbroek

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Zuidbroek? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze speciale scooter geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de kosten van een goed model, een thuisdemo, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen variëren tussen €800,00 & €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Kymco of Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€15,42 – €17,53 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Beaufort 2
AdviespuntLa Luna Care

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zuidbroek

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Zuidbroek. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €890,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2100,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu vind u al vanaf €4500.

Advies van de specialist mei 2024

Hulp nodig bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zuidbroek kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots wisselen nogal als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Zuidbroek en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een rollatorhouder & een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste scoots beginnen bij €490,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €5.500,00. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km8 km/u€500
Beter315 – 25 km10 km/u€1250
Uitstekend445 km16 km/u€2500
Professioneel480 km20 – 22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zuidbroek
scootmobiel-kopen-zuidbroek

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Midden-Groningen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Midden-Groningen. Bij vragen kunt u bellen (598373737), e-mailen (gemeente@midden-groningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). Zie ook www.midden-groningen.nl/ voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Zuidbroek kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Zorggroep Meander KloosterheerdDr. Bekenkampstraat 559561 RDTer Apel
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Zuidbroek
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder vindt u meerdere winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Overzicht met populaire scoots
Hierbij vindt u een tabel met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Meyra Ortocar 315 SP II55 km15 km/u€ 5.819
RvS van Seenus Mercurius 3 778SL45 km15 km/u€ 5.500
Tabel met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Zuidbroek. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zuidbroek) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse verkopers bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scootmobieldiscount.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Zuidbroek behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,85 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Zuidbroek.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie