Scootmobiel Meeden

Op zoek naar een goede scootmobiel in Meeden? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina treft u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de geschatte prijzen, advies aan huis, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €850,00 tot wel €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en Mango.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen (maart 2023) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Midden-Groningen (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9651
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€15,42 – €17,53 per uur
Veel gekozen scootmobielQuingo Compact
Punt voor adviesZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Meeden

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn situatie? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Meeden. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €640,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2375,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4250.

Hulp bij uw keuze maart 2023

Hulp nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Meeden neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Meeden om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een dashboardbeschermer + een voetenzak. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €490,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €7.100,00. In het overzicht hieronder treft u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km8 km/u€800
Gemiddeld325 km10 – 12 km/u€1450
Goed440 km15 – 17 km/u€3200
Luxe475 km22 km/u€7.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Meeden
scootmobiel-kopen-meeden

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Midden-Groningen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Midden-Groningen. Zowel telefonisch (598373737), mailen (gemeente@midden-groningen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Gorecht-Oost 157, 9603 AE, Hoogezand). U kunt ook terecht op www.midden-groningen.nl/ voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Meeden zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Meeden
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u een aantal bekende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand treft u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Compact16 km7 km/u€ 2.270
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Afikim Breeze C455 km15 km/u€ 6.565
Pride Victory XL 13035 km15 km/u€ 3.150
Tabel met populaire scoots maart 2023

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Meeden. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Meeden) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kan u gerust een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Meeden legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Meeden.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie