Scootmobiel Oud Annerveen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Oud Annerveen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl treft u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten wisselen sterk tussen €500,00 en wel €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Kymco en Revatak.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielPride Go-Go Elite Traveller 4
Punt voor adviesZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oud Annerveen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn wensen?Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Oud Annerveen. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €860,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1550,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort is te koop vanaf €3200.

Advies van de specialist februari 2023

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oud Annerveen kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren sterk op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Oud Annerveen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader of een stoelhoes. De gunstigste scooters starten bij €545,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €7.400,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km6 km/u€650
Gemiddeld315 km10 – 12 km/u€1900
Comfortabel460 km17 km/u€3100
Topper470 km21 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oud Annerveen
scootmobiel-kopen-oud-annerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Aa en Hunze. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Zowel telefonisch (0592263468), e-mailen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). U kunt ook terecht op www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Oud Annerveen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Oud Annerveen
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u uiteenlopende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Meest verkochte modellen
Hierna bieden wij een tabel met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Elite Traveller 416 km7 km/u€ 999
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Invacare Comet 455 km15 km/u€ 6.797
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Schema met populaire modellen februari 2023

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Oud Annerveen. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oud Annerveen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kan u gerust een model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarom is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en de accu(lader).

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Oud Annerveen worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,55 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Oud Annerveen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie