Scootmobiel Nieuw Annerveen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Nieuw Annerveen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl leest u handige tips en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de huidige prijzen, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €800,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Invacare en Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkExcel Travelux Boost 3
AdviespuntZorggroep Meander Veenkade

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuw Annerveen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn verwachtingen? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuw Annerveen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €710,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2350,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3850.

Aankooptips februari 2023

Hulp nodig bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuw Annerveen kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren nogal wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen onderscheiden zich door grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Nieuw Annerveen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de grootte van de accu, de topsnelheid en randproducten als een extra accu + een boodschappenmand. De gunstigste scoots kunt u al vinden vanaf €475,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.900,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€650
Gemiddeld315 km12 km/u€1900
Uitmuntend455 km16 km/u€4200
Eerste klas475 km +20 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuw Annerveen
scootmobiel-kopen-nieuw-annerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Aa en Hunze. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bekijk ook www.aaenhunze.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Nieuw Annerveen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorggroep Meander VeenkadeKaap de goede hoop 19642 APVeendam
La Luna CareErasmusweg 1459602 ADHoogezand
Zorggroep Meander locatie MusselparkNijverheidslaan 19581 EJMusselkanaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Nieuw Annerveen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema treft u meerdere partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna verstrekken we een tabel met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Meyra Ortopedia Ortocar 415 SPII55 km15 km/u€ 7.364
Pride Colt Persuit40 km15 km/u€ 2.499
Schema met populaire scoots februari 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Nieuw Annerveen. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuw Annerveen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Vandaar is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Nieuw Annerveen legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nieuw Annerveen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie