Scootmobiel Balloërveld

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Balloërveld? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze website treft u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de actuele prijzen, een thuisdemo, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven schommelen tussen €500,00 tot wel €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride of Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,09 – €20,31 per uur
Populair merkDrive Scout
Adviespunt in de buurtIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Balloërveld

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn situatie? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Balloërveld. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €720,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2375,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4650.

Onze kooptips maart 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Balloërveld kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten variëren sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Balloërveld en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en opties als een rollatorhouder of een voetenzak. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.800,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km6,5 km/u€700
Standaard320 km11 km/u€1150
Geavanceerd435 km15 – 17 km/u€3300
Meeste comfort485 km22 km/u€7.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Balloërveld
scootmobiel-kopen-balloerveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Aa en Hunze. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Aa en Hunze. U kunt even bellen (0592263468), als per mail (sociaalteam@aaenhunze.nl), of bezoek het stadhuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). U kunt ook terecht op www.aaenhunze.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Balloërveld zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Balloërveld
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder bekijkt u uiteenlopende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna schetsen wij een schema met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Tabel met populaire modellen maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Balloërveld. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Balloërveld) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op stoelverstelling en mechanisme en de staat van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scoot.nu waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Balloërveld leert u van alles over verkeerstheorie en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,95 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Balloërveld.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie