Scootmobiel Deurze

Zoekt u een goede scootmobiel in Deurze? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer zelfstandig en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, een proefrit maken, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €750,00 en wel €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride of Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze (WMO) | Regionale winkels | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,09 – €20,31 per uur
Populaire scootmobielMolenaar Duo
Punt voor adviesIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Deurze

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn profiel? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Deurze. Dit kan online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €650,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €2325,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3050.

Onze kooptips juli 2024

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Deurze kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Deurze en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de snelheid en opties als een extra accu en een wikkeldeken. De gunstigste modellen koopt u al vanaf €490,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €7.200,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km6,5 km/u€800
Prima315 – 25 km12 km/u€1550
Goed460 km15 km/u€3200
Elite470 km21 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Deurze
scootmobiel-kopen-deurze

Scootmobiel aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Aa en Hunze. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Aa en Hunze. Dit kan telefonisch (0592263468), door een e-mailtje te sturen (sociaalteam@aaenhunze.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, 9461 BH, Gieten). Bekijk ook www.aaenhunze.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Deurze zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareNassaukade 49411 KGBeilen
VegroKloekhorststraat 279401 BBAssen
Icare l MedipointEuropaweg-Zuid 19401 RKAssen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Deurze
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder vergelijkt u uiteenlopende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand verstrekken we een overzicht met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Overzicht met populaire voertuigen juli 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Deurze. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Deurze) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u rustig een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. wiellagers voor en achter en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Deurze worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,20 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Deurze.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Annen, Eext, Anloo, Gasteren, Anderen, Schipborg, Eexterveen, Spijkerboor, Nieuw-Annerveen, Oud-Annerveen, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Eexterzandvoort, Gasselte, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieten, Gieterveen, Rolde, Grolloo, Ekehaar.

Plaats een reactie